Nemokamas pristatymas Lietuvoje užsakymams nuo 50 EUR.

Balaklavos. Iš kur jos?

Vėsiais vakarais, švelniai glausis. Saugos nuo vasaros | rudens | pavasario lietaus. Žiemos sniego. Svetimų akių. Šildys galvą ir kaklą. Trauks žvilgsnius. Ir domins: “O kas čia?” “Čia mano TOSOIÉ”.

Apie balaklavas kalbame dažnai. Ir daug. Ne veltui.

Tai išskirtinis aksesuaras, kuriam neatsispyrė daugelis. Net ir patys įtakingiausi pasaulio dizaineriai, mados savaitėse, savo modelių veidus paslėpė balaklavose. Jos “sprogo” socialinėse medijose - hashtag’as “balaclava” buvo pažymėtas daugiau nei 285 tūkstančius (!) kartų, o apie Tik Tok peržiūras - net neišsiplėsime.

Visada sakom, kad balaklava - kilusi iš karo, bet mes - ateinam su taika.

Tiems, kurie nežino - papasakosime trumpą istorinį faktą. Balaklava savo kelią pradėjo dar devynioliktame amžiuje, kuomet Krymo karo metu, netoli Balakalvos miesto, britų karo kareiviai slėpėsi nuo šalčio ir savo veidus bei kaklus šildė nertiniu. Nuo to laiko, tą nertinį vadino balaklavomis. Taip jas vadina ir iki šiol.

Kaip jos išpopuliarėjo šių dienų pasaulyje?

Covid pandemijos metu. Būtent tuomet, kai pripratome dengti savo veidus. Ir tai nebeatrodė joks tabu. Slėpti veidą tapo ne galimybe, o būtinybe. Todėl daugelį mūsų balaklavos ir pavergė patogumu | universalumu, o vėliau - stilingumu | šiluma. Ypatingai leidžiant laiką gamtoje, prie jūros, kalnuose ar tiesiog vėjuotą dieną mieste.

Ją prisijaukinus - be jos negalėsite išeiti iš namų.

Ji puikiai išsiformuos pagal Jūsų veidą, apsaugos plaukus - jų nesuveliant. Įėjus į patalpą - balaklava taps kaklo mova - dalis gaubianti veidą, lengvai nuguls ir šildys. Aš, kaip TOSOIÉ įkūrėja, visada siekiu sukurti kokybę. Ir tam, kad balaklava Jus džiugintų metų metus | išlaikytų vertę - siūlau rinktis ją sumegztą iš kokybiškų vilnos siūlų. Galėsite išsirinkti alpakos, merino, šilko, audinių siūlų derinius, kurie džiugins sezonas po sezono. Žinoma, mokant jomis rūpintis.

O instrukciją kaip tai padaryti - gauna kiekvienas įsigijęs TOSOIÉ. Apie skirtingus vilnos tipus ir kurį iš jų pasirinkti Tau, gali rasti čia: https://tosoie.lt/blogs/tosoie-zurnalas/kokia-vilnos-rusi-pasirinkti 

Kiekvieno sezono planas - TOSOIÉ ir Tu su savo balaklava